Wat mensen zoal vertellen

Tot nu toe had ik enkel zussen, zes in een rij. Nu heb ik er een broer bij.  Sinds ik het wondere verhaal ‘Broer’ meemaakte. Lou nam me mee tot in de toppen van de bomen en naar de bodem van mijn hart.
Met mij luisterden 53 vrienden mee, tijdens mijn pensioenfeest.
Het werd adembenemend stil, maar er was ook gelach om de grappige vondsten en onverwachte woordspelingen. En vooral: er hing ontroering in de lucht.
Lou’s verhaal was een bevlogen intermezzo tijdens mijn feest: inspirerend en een bron van verbondenheid. De sfeer kon niet meer stuk.

Bie Reusens – pensioenfeestvierster


Lou is een verhalenverteller pur sang. Zo bezield, zo puur… Hij nam ons mee naar een bijzonder land, en binnen de kortste keren was ik helemaal ingepalmd… al mijn zintuigen deden mee. Lou vertelt zo levendig, raak, grappig, echt, dat ik gewoon helemaal in dat land was, nieuwsgierig, mee op ontdekking, verwonderd, verstild, geraakt, gespiegeld… een prachtige reis, waar ik met volle teugen van genoot en nog …  Blijf vertellen, onze wereld heeft bezielde vertellers als jij nodig.

Geertrui Gardeyn – psychologeVoor een goede vertelling heb je twee dingen nodig: een goed verhaal en een goede verteller. Ik wist al dat Lou kon zorgen voor een goed verhaal. Ik ken hem als broodschrijver, die van het goeie soort.
Voor zijn verhaal zonder briefing stopt hij er nog meer van zichzelf in dan anders, en dat voel je ook als hij het vertelt.
Ik heb ervan genoten om kennis te maken met de diertjes in zijn hoofd. En met zijn broer. Het is alsof ik hem al jaren ken.

Petra De Roos, managing director LDV United – ldv.be


Lou, is Johan jouw broer?
Johan, is Lou jouw broer?
Wat maakt het uit, Johan-Lou?
Samen met je broer ben jij jezelf.

Een verrassend verhaal dat aantikt en kietelt en tintelt en zindert.
Ik drink er nog eentje op. Eentje met een hoge kraag. Dat zijn de beste.
Dus, gaat dat zien. Quand on a le temps.

Eddy Hendrix, VRT producer over ‘Broer’


Als Lou begint te vertellen, dan gebeurt er iets. Iets raars. Als een marsmannetje met telepathische krachten sleept hij je mee in zijn wondere heelal. Hij kan de meest waanzinnige histories opdissen. Je blijft luisteren en het strafste van al is… je gelooft hem.

Peter Theunynck, schrijver – petertheunynck.wordpress.com


Ik zag en hoorde Johan-Lou vertellen. Over familie. Met zijn stem, blik, hart, ziel en volledige lijf. En alles wat ik hoorde was waar, soms herkenbaar, soms verrassend, dikwijls grappig, en nu en dan om stil van te worden.
Ik zou hem ook wel eens willen zien schrijven. Met zijn verbeelding voorop. Als vlieg in zijn hoofd. Tussen al dat hersengeknetter.

Charlotte De Mey, bezielster van Ziezo – self-marketing coach for creative professionals – http://charlottedemey.be


Johan-Lou geeft zijn teksten een heel nieuwe dimensie. Hij brengt ze tot leven. Geloofwaardig. Meeslepend. Met hart en ziel. Met heel zijn lijf. Als een geboren performer, om het met een eigentijds woord te zeggen.

Karlien Holemans, collega-copywriter


Lou vertelt alsof z’n leven er van afhangt. Of het fictie is of non-fictie is niet belangrijk.
Wat Lou vertelt, is waar.

Harry Demey, CEO van LDV United


Johan-Lou is niet alleen een inspirerend verhalenverteller. Hij is ook entertainer en spiegelaar. Hij brengt z’n verhaal op zo’n authentieke bevlogen manier, dat hij me uitnodigde om de dubbele gelaagdheid ook bij mezelf te onderzoeken en te bevragen.

Karen Van Heuckelom, teamcoach


Iedereen heeft het vandaag over communicatie, in alle mogelijke vormen. Afschaffen die handel. Verhalen vertellen. Het is zo oud als de mensheid. Het is ook de enige pure vorm van in verbinding komen.
Lou ge zijt ne echte, zuivere verteller. Ik ben fan voor het leven en erna.

Ludo Daems, inspirator-communicator en professor aan de Universiteit van het Leven


Mijn broer is een fantast. Geloof hem niet. Zeker niet als hij het over ‘zijn zuster’ heeft.

Kris Verwimp, zus van


Lou, die eigenlijk Johan heet, is de broer van Griet, die ze Eva noemen en de zoon van August, beter bekend als de Staf.
Maar dat is niet belangrijk. Want als de grappenmaker gepasseerd is, komt de echte Lou tevoorschijn. Lou de schrijver, die goochelt met woorden. Lou de dichter, die u meeneemt naar oorden waar zinnen worden tot beelden en beelden tot een verhaal.

Lieve Martens


Lou,
Je bent een man van mijn hart.
Jouw verhaal gisterenavond pakte me omdat er zoveel warmte voor je broer – of die nu denkbeeldig is of niet, heeft voor mij geen belang – in doorschemert. Mooie stiltes die lang blijven na echoën.

Jef Verscuren